Wykaz nazw poszczególnych metodyk integrowanej produkcji roślin, w odniesieniu do których Jednostka prowadzi działania związane z oceną zgodności.
Metodyki można pobrać tutaj.
Poniżej znajduje się pełna lista tych gatunków:
Metodyka integrowanej produkcji agrestu, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji aronii, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji borówki wysokiej, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji brokułu, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji brzoskwiń i moreli, wydanie styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji buraka, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji buraka ćwikłowego, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji cebuli, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji chmielu, wydanie: lipiec 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji cukinii, kabaczka i patisona, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji czereśni, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji czosnku, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji dyni olbrzymiej, piżmowej i oleistej, wydanie: październik 2024 r.
Metodyka integrowanej produkcji fasoli szparagowej i na suche ziarno, wydanie: październik 2024 r.
Metodyka integrowanej produkcji gruszek, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji gryki, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji jabłek, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji jeżyny bezkolcowej, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji jęczmienia browarnego, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji jęczmienia ozimego i jarego, wydanie: sierpień 2024
Metodyka integrowanej produkcji kalafiora, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji kapusty głowiastej, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji kapusty pekińskiej, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji kukurydzy, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji kukurydzy cukrowej, wydanie: sierpień 2024 r.
Metodyka integrowanej produkcji malin, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji marchwi, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji ogórków pod osłonami, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji ogórka polowego, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji papryki, wydanie: luty 2020 r. oraz lipiec 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji pomidorów gruntowych, wydanie: lipiec 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji pomidorów pod osłonami, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji porzeczki czarnej i czerwonej, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji prosa, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji pszenicy ozimej i jarej, wydanie: lipiec 2023 r.
Metodyka Integrowanej Produkcji pszenżyta ozimego i jarego (xTriticosecale), wydanie: lipiec 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji rzepaku ozimego, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji sałaty pod osłonami, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji sałaty w polu, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji selera korzeniowego, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji słonecznika, wydanie: sierpień 2024 r.
Metodyka integrowanej produkcji soi, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji szparaga, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji szpinaku, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji śliwek, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji truskawek, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji winogron w uprawie polowej, wydanie: październik 2024 r.
Metodyka integrowanej produkcji wiśni, wydanie: styczeń 2023 r.
Metodyka integrowanej produkcji ziemniaka, wydanie: listopad 2024 r.
Metodyka integrowanej produkcji żyta, wydanie: sierpień 2024 r.
Metodyka integrowanej produkcji bobiku, wydanie: wrzesień 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji pietruszki korzeniowej i naciowej, wydanie: wrzesień 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji pora, wydanie: wrzesień 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji owsa, wydanie: wrzesień 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji ciecierzycy, wydanie: październik 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji grochu siewnego, wydanie: październik 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji kapusty włoskiej, wydanie: październik 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji leszczyny, wydanie: październik 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji soczewicy, wydanie: październik 2025 r.
Metodyka integrowanej produkcji jagody kamczackiej (suchodrzew jadalny), wydanie: październik 2025 r.



